Risotto, wow. Enkelt och så gott. Finns flera olika alternativ på vad man gillar att ha i sin risotto och så enkelt att man själv kan bestämma sina smaker 🙌 
 
Här har jag tagit mitt grundrecept till risotto helt enkelt och själv valt vad jag vill ha i den. 
 
Du behöver: 
3 schalottenlökar 
1 Hackad morot 
1 vitlöksklyfta 
Ca 10 dl grönsaksbuljong (vatten och buljong) 
2 msk olivolja 
6 st smått hackad sparris 
3 dl risottoris 
2 dl vitt vin 
2,5 dl riven parmesan 
Ett halvt paket bacon 
Salt och peppar 
 
1 Hackad gul lök 
3 stora skogschampinjoner 
 
Gör såhär: 
Skala och hacka lök samt moroten. Koka upp buljongen. Fräs sedan lök, morot och pressad vitlök i olivolja i en tjockbottnad kastrull utan att bränna vid löken. Tillsätt sedan riset och fräs tills riset är glansigt, häll på vinet och låt det koka in i riset. Häll sedan i sparrisen. Glöm inte att hela tiden röra i din risotto så att det inte bräns vid eller fastna i botten på kastrullen. Späd risotton med buljong under tidens gång samtidigt som du rör om. Inte all buljong på en gång. Börja med ca 3 dl sen tar man en dl åt gången. Risotton tar ca 20 min att tillaga, smaka gärna av, det ska finnas ett litet tuggmotstånd I riset när det är klart. Häll tillsist i parmesanost och rör om.
 
Jag valde att toppa min risotto med knaperstekt bacon och stekt svamp med lök, salt och peppar. Det var supergott.