
2 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt kakao, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till smeten blir slät.
Ställ ut 12–15 muffinsformar i en muffinsform. Häll smeten i muffinsformarna. Fyll dem till 2/3.
Grädda sedan i mitten av ugnen i 14-16 min. Känn gärna efter med en tandpetare eller liknande för att se så smeten inte fastnar. Då är dom klara.
Låt muffinsen svalna innan du lägger på hallongrädden.
Hallongrädde:
Vispa 2 dl grädde hårt. Jag använde ca 10 st färska hallon och vispade i grädden när den blivit fast. Tillsätt sedan vaniljsocker efter smak och spritsa sedan ut grädden på muffinsen.