Häromdagen var hela familjen sugna på panerad schnitzel och det blev så himla gott. Dessutom har jag hittat ett så enkelt recept på hemmagjord bearnaisesås som jag satt min egen prägel på. Receptet kommer här 👇

Du behöver:
500 g kotlett i bit
3 dl vetemjöl
3 dl ströbröd
3 ägg
Salt, peppar, persilja och grillkrydda
Gör såhär:
Skiva och bänka ut köttet till tunna skivor. Krydda sedan köttet med salt, peppar, persilja och grillkrydda på varje sida. Låt ligga och dra ett par minuter. Sedan är det dags att panera, börja med att vända köttet i mjölet sedan ner i ägget och sist ströbrödet. Se till att få mjöl, ägg och ströbröd över hela köttbiten. Stek sedan schnitzeln på medelhög värme tills den får en gyllenbrun färg på båda sidorna.
Råstekt potatis:
Jag använde mig utav en påse delikatesspotatis, skivade den. Stekte sedan potatis på ganska hög värme med ca 50 g smör till en början. Tillsatte efter 10 min lite smör till samt salt, peppar och persilja. För att potatisen inte ska gå sönder satte jag sedan in den i ugnen på 180° varmluft ca 20 min för den perfekta råstekta potatisen.
Bearnaisesås:
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
150 g smör
1 msk torkad dragon
1/2 msk torkad persilja
Salt och peppar
1 tsk grönsaksfond
1 tsk flytande honung
Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen. Smaksätt med salt, peppar, persilja, dragon, fond och honung. Sätt in bearnaisesåsen i kylen för kall bearnaisesås men då behöver man oftast tillsätta vatten för den blir så tjock i kylen.
Gröna ärtor är ett måste. Ät och njut.